fredag 28 augusti 2009

Vecka 36: 31 aug - 4 sept

Det har varit en absolut perfekt skolstart! Alla barn har varit så positiva och entusiastiska.

Måndag tillbringar vi mestadels i Västra hamnen, närmare bestämt på Pommern och på sjöfartsmuseét. Där får vi bekanta oss med den åländska sjöfartshistorien. (Kläder efter väder) På tisdag åker åk 6 till stan(igen) och har en idrottsdag, där de får pröva på. Gärna vattenflaska med och igen; kläder efter väder.
På torsdag får åk 4 information från Power Club, och får givetvis chansen att bli medlem. På fredag är det skolfotografering, och Hasse Perssons sista skoldag. Sedan går han på semester och sedan pension.
På lördag hålls skolmästerskapen i friidrott.

Eleverna har under förra veckan gjort två test i svenska; rättstavning och läsförståelse. Dessa test görs i syfte att veta om någon behöver extra hjälp/stöd och även då i vad. Jag kontaktar de föräldrar vars elever har fått ett sådant resultat att de behöver extra mycket hjälp. Då kan vi diskutera hur vi bäst kan jobba framöver. Alla elever får ta del av resultaten.

Läxor:
Diktamen till onsdag
OÄ läsläxa om Pellasgården till torsdag.
Matte läxa 12 uppgifter (åk 4 till torsdag)

En korrigering: FÖRÄLDRAMÖTET flyttat till den 16 sept kl: 18.30

Andreas informerar åk 4:s föräldrar:
Som hjälp till att göra ordläxorna roligare kan eleverna använda en hemsida som heter glosboken. (http://www.glosboken.se/)
Våra inloggningsuppgifter är:
Användarnamn: Lemlands grundskola
Lösen: Engelska
Den första läxan kommer att vara som vanligt, de ska lära sig orden men att stava dem helt korrekt är ännu inte ett måste. Då "kraven" ändras meddelar jag om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar