torsdag 20 augusti 2009

Vecka 35: 24-28 aug

Hej!

Då sätter vi igång med den första hela skolveckan! Jag hoppas att det varit mest glada miner vid skolstarten.

Denna vecka börjar vi läsa lite historia, vi kommer att bekanta oss med Ålands sjöfartshistoria; om Pommern och Gustav Eriksson. Sedan läser vi om de personer som reste ut och upptäckte världen.

På fredag får åk 4 åka in till torget i stan och se på Skolfreden tillställningen.

Skolmästerskapen sker den 5 september (lör). De elever som vill tävla får anmäla sig via skolan, men det är föräldrar som ansvarar över att skjutsa, närvara och ta hem eleverna som deltar. Det sker alltså under fritid.

Föräldramöte kommer att ske den 9 september kl 18.30

Jag kan i detta forum endast informera om de läxor som jag ger, det vill säga läxor i svenska och OÄ (OÄ=Orienterings ämnena religion, biologi, historia, geografi, samhällskunskap), eftersom det är så många olika lärare inblandade. Mn som regel har de alltid en läxa i språk och samma vad gäller matten. Eleven får dessutom själv fylla i alla sina läxor i planeringspärmen på måndagsmorgonen. Lite träning i att minnas och sköta dem själv...det blir mer av det i högstadiet.

Läxor:

Sv: Diktamen till onsdag, texten finns längst bak i planeringspärmen. Diktamenläxa sker i fortsättningen varje vecka och till onsdagen.

OÄ: Text att läsa igenom om Pommern och Gustav Eriksson till torsdag. Nästan varje vecka kommer det en OÄ läxa till torsdagen.

Matte: Alla elever i åk 4,5 och 6 har 12 uppgifter per vecka till läxa. Åk 4 lämnar in dem på torsdagar och åk 5 och åk 6 på fredagar. Åk 4 har i sitt mattehäfte intruktioner som ni kan ta del av, de äldre eleverna känner till rutinerna vid det här laget (hoppas jag...).

Hej hopp!
Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar