söndag 6 maj 2012

Vecka 19 (7-10 maj)

Hej hopp!
Måndagen kommer åk 6 att vistas till största del på ÅCA, de behöver tänka på att klä sig för utomhusvistelse. De blivande femmorna kommer då att besöka klassen i stället! På onsdag kl 9 är det inplanerat att åk 6 ska få veta sina kommande klasser i KHS. Viktigt är att känna till att klassindelningen som den nu blir kommer att "testköras" under de första veckorna i KHS, vilket betyder att man då ännu kan byta om det finns skäl till det.

Läxor: 
SV:fredag har vi grammatikprov i svenska. Det är ordklasserna substantiv, adjektiv, verb, räkneord, pronomen och satsläran med subjekt, predikat och objekt som gäller. Vi har tränat massor under flera veckor och de har ytterligare fått övningspapper att öva på inför provet.

Ma: Åk 6 gör nu en HEMTENTA under de nästföljande fyra veckorna. Detta innebär att de får till uppdrag att räkna hemma, denna vecka uppgifterna 1a (del 1) och 1b (del 1) från bokens sista sidor (repetitionsdelen), och den rättas och ges ett omdöme. Lämnas in till fredagarna. De får be om hjälp. Viktigt är att tänka på att ha med alla tankeled och att skriva svar vid textuppgifter.

OÄ: Att läsa sina anteckningar plus de papper som finns med i OÄhäftet om matsmältningen. Till torsdag.

Ps: Nästa vecka är vi lediga torsdag och fredag, pga Kristihimmelsfärdsdagen. Vi kommer att ha en UNICEF runda på onsdagen nästa vecka, då vi springer/går för att samla in pengar till barn i kris.

Ha en skön vecka!
Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar