söndag 22 augusti 2010

Vecka 34 (23-27 aug 2010)

Hej hopp!

Då drar vi igång på allvar då...
Vi kommer att jobba med;

SVENSKA - Under 4 veckor läser vi en hel del. Vi satsar lite extra på högläsning. Nytt för i år är svenska boken "Vän med Svenska 2". Varje vecka jobbar vi med stavning; avslutar med diktamen på fredagarna. Dock inte denna fredag, för denna vecka har eleverna test i läsförståelse och stavning i stället. Testerna ger mig en liten fingervisning vad som ev behöver tränas på.

- Vi kommer att koncentrera oss på Åland under flera veckor, därefter blir det Finland och de andra nordiska länderna. När vi läser om Åland inkluderas samtliga ämnen; Ge, Bi, Sk, Hi och Re. Så vi kallar det kort och gott för OÄ. Denna vecka börjar vi med den åländska kartan. Till läxa ska de öva in kommunerna, till namn och till placering. OÄ- läxan är till onsdag, vilket kommer att bli den "officiella OÄ läxa dagen" framöver...På onsdagfår de forska lite om en kommun.

MATTE - Vi kör igång med att repetera de olika räknesätten. Läxa är Läxa 1 som ska vara inlämnad senast fredag. Läxorna finns längst bak i boken.Kluringen som är sist är frivillig.

Övrigt:
Skolfotografering nästa vecka fredag.
Eleverna kan anmäla sig till skolmästerskapen i friidrott som är den 11 sept (lör). Föräldrar ansvarar själva över sina barn, men skolan sköter om anmälningarna.

Ha en bra vecka nu alla!
Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar