fredag 14 maj 2010

Vecka 20 (17-21 maj)

Hoppas ni har haft en trevlig Kristihimmelsfärdsdag. Vädret kunde vi i alla fall inte klaga på! Äntligen lite värme.
Denna skolvecka startar med att vi får känna in de nya grupperna för nästa år. Det betyder att åk 6 har eget program, och åker med Andreas och tittar på Önninegbymuseum under måndagen.

OÄ prov på onsdag. Detta prov är lite speciellt för de kommer att få ha böckerna framme då de gör provet...man kan ju tro att det blir lätt då, men det gäller ju att hitta också...så det är viktigt att läsa igenom innan. Anledningen till denna form är att det är rätt så mycket stoff, dessutom kommer provet att vara utformat så att det kräver lite mera berättande, och tidsbestämt. Sidorna är 20-31, 34-39, 49-51 ur boken "Historia".

Åk 4 har matteprov på torsdag och åk 6 på fredag. Åk 5 har på torsdag (tror jag...) Deras matteläxa denna vecka är det övningspapper som de får på måndagen. Detta övningspapper är inför provet. Matteprovet omfattar allt ur boken så det är egentligen inte meningen att träna inför det. Det ska ju hoppeligen sitta redan efter all träning!

I svenskan jobbar vi med media, reklam. De ska få göra reklamfilmer! Åk 6 jobbar med droger, och gör film kring det. Ingen diktamen mer denna termin.
fredagen kommer vi att få se teater som teatergruppen med Jenna har gjort.

Övrig info:
Måndagen den 24:e är det SOL kväll på bibban. Då får man komma och skriva kontrakt.
Skolavslutningen hålls tisdagen den 8 juni kl 10. Den kommer att ske utomhus, på skolgården, så att så många som vill ska kunna komma. Vid ev regn kommer det att finnas en plan B, där vi är inne på Valborg. Då måste antalet begränsas. Mer info om detta kommer snart.

Ha en bra vecka!
Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar